Ekonomi

Finansiering av fjällstuga och uthyrningsintäkter

Att bygga en fjällstuga och äga sitt eget fjällhus är det många som drömmer om. När din fjällstuga dessutom ligger på “första parkett” vid en golfbana och när skidliften kommer och “hämtar utanför dörren” så öppnar sig givetvis en mängd möjligheter när det gäller ägande, finansiering och uthyrningsintäkter.

UTHYRNINGSINTÄKTER – STOR POTENTIAL BÅDE VINTER & SOMMAR
Alla ser vi lite olika på det här med att äga en fjällstuga. En del vill ha huset för sig själva och familjen och kanske ta med sig goda vänner då och då. Andra ser fjällstugan som en möjlighet att kunna ha en extra inkomst genom att hyra ut huset vissa perioder och ändå själva kunna vara där och njuta under andra perioder. Det fantastiska med dessa hus som ligger helt intill en golfbana och med en skidlift utanför dörren är att det finns en otroligt stor uthyrningspotential under hela året. Skidåkningen på vinter – Golf, fiske m.m. under övriga tiden av året. Vi har bra kontakt med uthyrningsverksamheten på Stötens fantastiska skidanläggning och de bekräftar att det finns en enorm efterfrågan just på denna typ av större hus som är “lyxigt” utrustade och där det finns plats för många personer.

Hyr du ut alla veckor under skidsäsongen (vecka 51 till vecka 14) via Stötens bokningscentral får du in ca 200.000:- netto. Dvs utbetalt till dig efter att Stöten tagit sin förmedlingsprovision. Hyr du ut veckor i egen regi ökar således intäktsmöjligheterna.
Lägg därtill hyresintäkter under sommarhalvåret för alla de företag, familjer, födelsedagsfirande m.m som gärna tillbringar någon vecka i en fjällstuga helt invid en golfbana i en fantastisk berikande och avkopplande fjällmiljö.