Sommar

Sommaraktiviteter i Stöten och Sälenfjällen

FJÄLLVANDRING, FISKE OCH KANOT
Fjällvandring, fiske, kanot och övriga sommaraktiviteter får ursäkta men när det gäller dessa hus och dess placering är det golfbana i Sälen golfbana i stötenGOLF som är nummer ett. Detta husområde som ligger på absolut “första parkett” invid golfbanan kommer med största sannolikhet att ha golfintresserade ägare. Ljusa sommarkvällar kan du sitta på altanen och se bollarna vandra förbi på 9:e hålet, endast 100 meter framför ert hus, med de fantastiskt vackra fjällen som inramning runt omkring. Första tee med klubbhus och övrig service ligger cirka 200 meter från husen. Det kan helt enkelt inte bli bättre, om man är golf- och skidintresserad. Golfbanan kommer dessutom hålla mycket hög standard både på greener och fairways.

Men givetvis så erbjuder fjällvärlden i Stöten en mängd varierande aktiviteter på såväl våren, sommaren och hösten. Du kan fjällvandra, fiska, bada eller paddla kanot i de närliggande sjöarna och älvarna men även köra fyrhjuling eller ta mountinbiken uppe på fjället. Hus i Sälen med skidåkning och golf! Nära till både golf och skidåkning. Ski in/ski out – Golf in/golf out.

GOLFBANAN SOM GRANNE
Att ha golfbanan som granne måste vara en dröm. Ja, det som händer i Stöten just nu är något både helt unikt och fantastiskt. Inte någon annanstans, i åtminstone norra Europa, finns det en plats där du både kan spela golf på sommaren och ha en bra alpin skidanläggning på vintern utan att behöva ta bilen. Detta blir nu verklighet i Stöten och husen som nu byggs ligger dessutom på absolut “första parkett” precis invid golfbanan. Kanske kan detta vara ett väl så bra alternativ som en golfresa till Spanien?

FJÄLLVANDRING
En tur på fjället är balsam för själen! Visste du ätt självaste Kungsleden passerar Stötenfjällen. Denna led och många andra finns att välja på om du vill ut och vandra i fjällvärlden. Att komma upp på höjderna, att få se den magnifika fjällvärlden breda ut sig mil efter mil efter mil och det måste du bara uppleva.

Att kunna uppleva fjällen på våren när det fortfarande ligger kvar snödrivor i skuggiga partier i slutet av maj och början på juni, att se fjällen i grönskande sommarskrud, att uppleva de gyllene höstfärgerna som kommer smygande i september och att fjällvandra eller helt enkelt bara uppleva fjällen under årets skiftande årstider är något alla borde vara förunnade.

FISKE
Vid foten av Stöten rinner Görälven förbi och just här finns fiskeplater för bland annat ett berömmt Harrfiske. Tänk dig att fiska ädelfisk i kristallklara bäckar och älvar. Kanske göra upp en eld och tillreda fångsten på plats. Fiske är en del av upplevelsen i sommarfjällen.